Om Gruppen:

Opptakskrav:

For å bli en del av T2 er følgende veiledende sportslige krav satt opp (oppnådde krav medfører ikke automatisk opptak til gruppen):


For å bli medlem av denne gruppen, må man ha fullført og bestått alle svømmekurs. Kriteriene for vurdering til videre opprykk inkluderer evnen til å svømme 100 meter medley uten å stoppe og uten hjelpemidler for flyting. Videre må utøveren demonstrere evnen til å opprettholde fokus under treningene.

Treningskrav: 

Det forventes at deltakerne møter opp med passende badetøy (dvs. ikke shorts eller bikini), svømmebriller, badehette og vannflaske. For styrketrening skal man ha på seg shorts og t-skjorte eller lignende. Eventuelt annet utstyr kan lånes i svømmehallen.

Det foreligger en treningsplan som omfatter to økter ukentlig, fordelt på to lokasjoner: en økt finner sted i Åstveithallen (fredag), og én avholdes på Rolland (mandag). I tillegg inkluderer treningsprogrammet en landtrening.

Det forventes at man kommer på 1-2 treninger i uken.


Ved fravær fra trening skal det gis beskjed til trener.

Hovedmål: 

For T2-gruppen er hovedfokuset å trene på korrekt teknikk og øke hurtigheten. Målrettet lek i vannet og det sosiale aspektet er også sentrale elementer i denne fasen, for å fremme motivasjonen for videre svømming.


Trenere:

Ansvarlig trener: Tuva H. Sulen